Digitale Werkbon

Uw werkbon digitaliseren met TOPforms

Digitale werkbon gebruiken om uw werkbonnen te digitaliseren? De basis van de TOPforms oplossing is altijd uw eigen bestaande formulier. Het formulier wordt op werkelijk formaat getoond. Zowel de gebruiker in het veld als de klant heeft zo altijd direct volledig overzicht. TOPforms is ontwikkeld door Smart Form Solutions.

Direct meer weten?

digitale werkbon app

Belangrijke functionaliteiten van TOPforms (digitale werkbon)

Digitale Handtekening

Het handtekening veld verplicht stellen is natuurlijk mogelijk. Dit betekent dat  het formulier zonder een handtekening niet verzonden kan worden. Een waardevolle optie is het formulier op slot te zetten na het zetten van de handtekening.

Foto toevoegen (bijlage)

Een foto kan heel eenvoudig worden gekoppeld worden aan het formulier. U kunt de camera openen vanuit de App of u kunt een reeds genomen foto selecteren als bestand. De bijlage wordt als afzonderlijk bestand toegevoegd aan de formulier.

Invoermethode

Het formulier wordt ingevuld met behulp van het geïntegreerde toetsenbord van de tablet. U kunt de stylus gebruiken bij het zetten van de handtekening of het maken van een schets. Het is tevens mogelijk om een extern bluetooth toetsenbord te koppelen.

Artikelen toevoegen via barcode scan

Het is mogelijk om in het formulier op regelniveau een barcode te scannen en toe te voegen als tekst. Denk hierbij aan het registeren van gebruikte materialen op een digitale werkbon. Voor het scannen wordt gebruik gemaakt van een bluetooth scanner.

Verplichte velden

Het is mogelijk om veldvalidatie toe te passen in het formulier. De TOPforms App meldt u direct indien er verplichte velden niet zijn ingevuld, hierdoor wordt uw formulier altijd compleet afgeleverd.

Calculaties in digitale formulier

Het is mogelijk om calculaties toe te voegen aan de digitale werkbon, denk hierbij aan het opstellen van een factuur waarbij automatisch de BTW wordt berekend en toegevoegd.

Mobiele werkbon App (TOPforms)

Start de App en login met uw unieke PIN code. Hiervoor is geen internetverbinding vereist. In een lijst worden uw formulieren getoond. Deze kunt u starten en invullen zoveel als nodig. Zodra u het formulier wilt afhandelen is er wel een internetverbinding nodig. De data van de digitale werkbon (PDF/XML/CSV) wordt veelal bij de backoffice afgeleverd op een e-mailadres of server.

Formulier pushen naar de TOPforms App

De basis van de TOPforms oplossing is de Portal. Deze biedt u verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld het ‘voorbereid’ pushen van werkopdrachten naar de App. Er zijn 2 methoden om uw digitale werkbon ‘voorbereid’ te pushen naar de App. Enerzijds de Portal en anderzijds via een geautomatiseerde koppeling met uw database applicatie. Voor deze koppeling is onze CONNECT module benodigd.

Wat biedt de TOPforms Portal nog meer?

De afgehandelde formulieren worden automatisch opgeslagen in de Portal. Via het tabblad ‘Documenten’ zijn deze eenvoudig terug te vinden via het filter. Van elk formulier is een PDF bestand beschikbaar om te downloaden. De Portal biedt de mogelijkheid om de digitale werkbon te bewerken en te valideren. Van deze ‘nieuwe’ versie wordt na akkoord een nieuw PDF bestand of XML gemaakt die kan worden gekoppeld aan uw database applicatie.

Wat kan TOPforms voor ons betekenen?