Digitale Werkbon

Uw papieren werkbon digitaliseren met TOPforms

Met onze digitale werkbon applicatie TOPforms digitaliseert u de papieren formulieren stroom. De basis van TOPforms zijn altijd uw eigen bestaande analoge formulieren. In de App wordt het formulier altijd op werkelijk formaat getoond. Zowel de gebruiker in het veld als de klant heeft zo altijd direct volledig overzicht bij het invullen/ondertekenen.

Direct meer weten?

digitale werkbon app

Belangrijke functionaliteiten van TOPforms (digitale werkbon)

Digitale Handtekening

Het handtekening veld verplicht stellen is natuurlijk mogelijk. Dit betekent dat  het formulier zonder een handtekening niet verzonden kan worden. Een waardevolle optie is het formulier op slot te zetten na het zetten van de handtekening.

Foto toevoegen (bijlage)

Een foto kan heel eenvoudig worden gekoppeld worden aan het formulier. U kunt de camera openen vanuit de App of u kunt een reeds genomen foto selecteren als bestand. De bijlage wordt als afzonderlijk bestand toegevoegd aan de formulier.

Invoermethode

Het formulier wordt ingevuld met behulp van het geïntegreerde toetsenbord van de tablet. U kunt de stylus gebruiken bij het zetten van de handtekening of het maken van een schets. Het is tevens mogelijk om een extern bluetooth toetsenbord te koppelen.

Artikelen toevoegen via barcode scan

Het is mogelijk om in het formulier op regelniveau een barcode te scannen en toe te voegen als tekst. Denk hierbij aan het registeren van gebruikte materialen op een digitale werkbon. Voor het scannen wordt gebruik gemaakt van een bluetooth scanner.

Verplichte velden

Het is mogelijk om veldvalidatie toe te passen in het formulier. De TOPforms App meldt u direct indien er verplichte velden niet zijn ingevuld, hierdoor wordt uw formulier altijd compleet afgeleverd.

Calculaties in digitale formulier

Het is mogelijk om calculaties toe te voegen aan de digitale werkbon, denk hierbij aan het opstellen van een factuur waarbij automatisch de BTW wordt berekend en toegevoegd.

TOPforms App

Start de mobiele werkbon App en login met uw unieke PIN code. Hiervoor is geen internetverbinding vereist. In een lijst worden uw formulieren getoond. Deze kunt u starten en invullen zoveel als nodig. Zodra u het formulier wilt afhandelen is er wel een internetverbinding nodig. De data van de digitale werkbon (PDF/XML/CSV) wordt veelal bij de backoffice afgeleverd op een e-mailadres of server.

TOPforms Portal

De kern module van de TOPforms oplossing is de Portal. Deze biedt u verschillende mogelijkheden, waaronder het ‘voorbereid’ pushen van werkopdrachten naar de App.

Methode 1: TOPforms Portal <> TOPforms App
In de App hoeft het formulier nu enkel aangevuld te worden, aangezien de basisgegevens van de digitale werkbon al voorbereid zijn in de TOPforms Portal.

Methode 2: Uw database <> TOPforms App
TOPforms werkt samen met database leveranciers, neem voor informatie hierover contact met ons op. Voor een digitale werkbon koppeling is onze CONNECT module vereist.

Wat kan TOPforms voor ons betekenen?